Logon suunnittelua


Logon suunnittelu… Eipä olekaan helppo homma. Aloitin suunnittelun miettimällä ominaisuuksia, joita haluan logolta ja niitä ovat esim:

  • Yksinkertainen
  • Näyttää ”omalta”
  • Ei tarvitse olla aiheeseen liittyvä tai selvästi jotain esittävä, kunhan siinä on joku ”tarina” taustalla vaikka se ei avautuisikaan ulkopuolisille
  • Toimii niin netissä kuin painettunakin

Olen miettinyt pääni puhki ja yrittänyt luonnostella jos jonkinlaisia ideoita, mutta oikeaa ei tunnu löytyvän. Vai olisiko sittenkin löytynyt? Huomasin, että joka kerta kun paneuduin asiaan, päädyin yhteen tiettyyn luonnokseen, jonka piirsin tekemäni korun pohjalta. Tein hyvin modernin mallisen riipuksen koruintoiluni alkuaikoina ja tykkäsin siitä kovasti silloin (ja tykkään edelleenkin sen muodosta). Ehkäpä sen riipuksen muotokieli kuvastaa minua, ainakin se tuntuu omalta.

Kokeilin tuosta erilaisia variaatioita. Kaikissa vaihtoehdoissa oli omat hyvät ja huonot puolensa. Värimaailmaa en ole hirveästi vielä miettinyt. Toistaiseksi osa logosta on saman punainen kuin nettisivun linkit, jotkut tekstit jne. Kokonaan mustakin (tai ehkä pikemminkin mustavalkoinen) on mielestäni kyllä hyvä ja sitä voi käyttää sellaisissa tilanteissa kun värien käyttö ei ole mahdollista. Tuohon kiinnitin erityistä huomiota, koska ajatuksena on jossain vaiheessa tilata esim. korurasioita, joissa on painatus ja silloin logon/tekstin tulisi olla yksivärisenä. Myös yksinkertaisuus on valttia tuollaisissa käyttötarkoituksissa. Tuossa yhdessä kuvassa on pikainen kokeiluversio siitä, miltä korurasia voisi näyttää. Käytän pääasiallisesti mustasta kartongista valmistettuja rasioita ja niihin on mahdollista saada esim. hopeanvärinen painatus.
Logo oli helppo piirtää vektorigrafiikkana, koska oli niin yksinkertainen muodoltaan. Vektorigrafiikka mahdollistaa sen, että logoa voi skaalata vapaasti vaikka kuinka suureksi ilman, että kuva kärsii. Näin ollen siitä voi tulostaa vaikkapa ison julisteen jos on tarvis.

Jatkan vielä logon miettimistä, jos tulisi uusia ideoita tai muokkaustarvetta nykyiselle logolle. Sivuston yläreunassa näkyvä logo on nyt kuitenkin tällä hetkellä se voimassaoleva logo. 🙂