Tero Achrenius Design

Vihkisormukset, joissa on käytetty vanhoista koruista sulatettua keltakultaa.

Tero Achrenius Design

Tero Achrenius Design on rekisteröimäni aputoiminimi, jonka toimiala on korujen, taide-esineiden ja jalometallituotteiden valmistus ja myynti. Yritystoiminta ei ole vielä järin aktiivista, mutta olen kuitenkin laittanut pikkuhiljaa ”pyörät pyörimään” asioissa. Minulla oli jo ennestään toiminimi olemassa, joten esim. tuon aputoiminimen rekisteröinti oli varsin helppo tehdä.

Muista ns. virallisista asioista mainittakoon myös nimileima. Olen rekisteröinyt Tukes:lle nimileiman, joka on kirjainlyhenne ”TEAC”. Nimileimalla vastaan siitä, että esim. korun jalometallipitoisuus on vähintään sen mitä pitoisuusleima sanoo. Koruissa on lain mukaan oltava tietyissä tapauksissa asianmukaiset leimat, esim. jos paino ylittää kyseiselle jalometallille määritellyn rajan, mutta pyrin yleensä laittamaan leimat kaikkiin koruihin vaikka se ei olisikaan välttämätöntä.

Tulevaisuudessa olisi tarkoitus avata pieni verkkokauppa näiden sivujen yhteyteen.

Käyttämäni materiaalit

Käytän enimmäkseen 925-hopeaa. Jonkin verran olen kokeillut muitakin metalleja, kuten kuparia, pronssia, titaania ja keltakultaa. Ei-metallisista materiaaleista olen tutustunut koru- ja jalokiviin, ja myös synteettisiin kiviin. Minua kiinnostaa monenlaiset materiaalit, joita voisi hyödyntää koruissa ja mielelläni kokeilen kaikkea mahdollisuuksien mukaan.

Minä koruntekijänä

Minulle tärkein juttu on se käsillä tekeminen. Nautin siitä prosessista kun teen korua. Minulle on tekemisen lisäksi tärkeää myös se, että korusta tulee teknisesti onnistunut, kestävä ja siisti.

Tekemisen lisäksi nautin paljon myös uuden oppimisesta. Aloitin korujen tekemisen opiskelemalla asioita netistä lukemalla ja YouTube-videoita katselemalla ja sitä olen jatkanut aktiivisesti artesaaniopinnoista huolimatta. Näissä hommissa on niin paljon opittavaa, ettei seinä tule ihan heti vastaan. Asioiden opiskelu on ihanaa, kun kyseessä on intohimoinen kiinnostus asiaan. Usein myös ihan vaan kokeilen erilaisia asioita ja sitä kautta syntyy uusia oivalluksia. Se onkin yksi osa tämän homman ihanuutta, kun haastaa itsensä kokeilemaan kaikenlaista uutta ja etenkin se, jos itse keksii ratkaisuja asioiden toteuttamiseen.

Koulutus ja kurssit

  • Artesaani (korukivi-jalometalliala), Savon ammattiopisto, 2016-2018
  • Kivenistutuskurssi, 4 op, Lahden amk/Muotoiluinstituutti/avoin amk, 2018

Facebook

Minulla on Facebookissa sivu, josta voit lukea päivityksiä melkein alkuajoista eli syksystä 2015 lähtien. Tule lukemaan päivityksiä ja tykkäämään sivusta!

Hieman henkilökohtaisemman esittelyn minusta voit lukea täältä ja taustoja sille, miten ”ajauduin” tähän hommaan, löydät täältä.