Minä


Tero omakuva

Nimeni on siis Tero Achrenius. Ikää on kertynyt 40 ja vähän päälle. Asun puolisoni kanssa Kuopion maalaiskylässä. Luonnon rauhasta meidän kanssa nauttii myös meidän lemmikkieläimet, nelivarvaskilpikonnat Max ja Vappu sekä harmaapapukaijat Roope ja Hugo. Kotoa löytyy myös 720-litrainen akvaario, jossa asuu kuusi punapiraijaa.

Elämän varrella on tullut opiskeltua monenlaista alaa ja kokeiltua yhtä jos toista ammattia, niin yrittäjänä kuin palkollisenakin. Vasta nyt vanhemmiten koen löytäneeni sen oman juttuni, nimittäin korujen tekemisen. Innostuin asiasta loppukesästä 2015 kun kokeilin tehdä hopealusikoista lusikkakoruja. Syksyllä 2016 aloitin korukivi-jalometallialan opinnot. Koulutus kestää 2 vuotta eli keväällä 2018 minusta pitäisi sitten tulla koruseppä/-artesaani. Viikonloppuisin aherran edelleen kotona omalla ”pajalla” eli intoa riittää myös kouluajan ulkopuolella.

Minulle tärkeitä asioita ovat ihmisten yhdenvertaisuus, omat lemmikit, eläinten hyvinvointi ja harrastukset, jotka minulla on aina ollut jonkinlaista käsillä tekemistä ja/tai luovuutta vaativaa hommaa. Korut vie nyt melkein kaiken ajan, mutta aika ajoin harrastan myös musiikin tekemistä (tietokoneella ja siihen kytketyillä midikoskettimilla, nuorempana soitin pianoa), kuvankäsittelyä ja joskus talvisin, jos vaan jaksan valvoa, niin myös tähtitaivaan kuvailua (en tarkoita siis pelkkiä näkyviä tähtiä vaan lähinnä syvän avaruuden kohteita kuten galakseja, emissiosumuja jne).


Kuvia lemmikeistäni

Harmaapapukaijat Roope & Hugo

 

Kilpikonnat Max & Vappu ja akvaariokuvia